Professionell fotografering

Att gå och få bilderna tagna av en professionell fotograf är fortfarande någonting som folk gör men på ett sätt så känns det så väldigt onödigt. För det går att ta och redigera riktigt bra bilder på egen hand också. Och det kan man göra bara genom att ta bilder med sin mobil och sen redigera dem med olika appar och redigeringsprogram. Det kan blir riktigt snyggt men det är klart att kvaliteten är sällan lika bra som om du går och får bilderna tagna hos någon som jobbar som professionell fotograf i Uppsala och som därför har tillgång till alla den rätta utrustningen. Vet att det finns en väldigt duktig fotograf här, nämligen August Järpemo, och det är för att jag själv har fått min bild tagen av honom och även sett många andra bilder som han har tagit. Och det är verkligen snyggt.

August Järpemo är en man som jobbat som fotograf i Uppsala länge, och jag tror faktiskt att man blir bättre med åren. Det är klart att det finns de som har en naturlig talang för olika saker, och som kan vara hur bra som helst på det de gör, men jag tror ändå att det är lite tur med lyckade bilder då. Det allra bästa är när det är erfarna fotografer som tar bilderna så att man kan vara säker på att det kommer bli bra och slipper oroa sig för det när man står där framför kameran.

Apparna som finns är sällan lika bra som vanliga redigeringsprogram, sådana som man betalar för. Och exakt samma sak är det med bilder tagna med en mobiltelefon eller billigare kamera i jämförelse med en riktigt systemkamera som arbetande fotografer använder sig av för sina uppdrag.