De ständiga uppdateringarna leder till psykisk ohälsa

Internet och sociala medier har gjort att besöken hos samtalsterapeuter har blivit allt vanligare. Jag förstår det verkligen, för alla perfekta bilder och sådant som man gör att man inte tycker att ens egna liv är lika perfekt. Så känner man sig negativt påverkad av det. Så mycket lättare är det då att se till att gå och prata tillsammans med en samtalsterapeut för att få ordning på sina tankar.

Det svåraste med all den nya teknologin och internet som man aldrig riktigt kan komma undan från. Det förföljer en hela tiden, genom hela dagen och natten, via ens mobil som i stort sätt alltid är uppkopplad till internet. Därför är det inte så värst konstigt att man bli påverkad av det och börjar må dåligt för att man inser att ens egna liv faktiskt inte ser ut som det gör på bilderna som alla andra lägger upp. Och så behöver man sen gå till en samtalsterapeut för att få någon att prata med. En chans att bli av med alla de negativa tankarna som annars bara snurrar runt i huvudet på en.

Jag har själv varit starkt påverkad av det och har valt att gå på terapeutiska samtal hos PS Samtalsterapeut i Västerås. Det har många fördelar med att gå och prata med någon. Så mycket lättare att bli av med tankarna då också, än när man ska försöka sig på att göra det själv. För det är verkligen lättare sagt än gjort.

Det känns ofta lite konstigt först när man ska gå och prata med en vilt främmande person och genom det få råd genom att prata med någon för att slippa det absolut värsta. Jag rekommenderar dessutom varmt speciellt just PS Samtalsterapeut i Västerås, för de har i alla fall kunnat hjälpa mig väldigt bra.